Wat je van ver haalt, is niet altijd lekker..

Steeds meer mensen vinden hun weg naar medische (hulp) middelen op Alibaba of AliExpress ófwel kopen iets van die komaf via een opgepoetste Nederlandse advertentie van een doorverkoper die er lekker aan verdient.

Als je items zoekt die je in combinatie met je PICClijn gebruikt moet je bedenken dat het gaat om een (hulp) middel welke in een medische situatie wordt gebruikt. Een situatie waarin er een open verbinding is tussen jou en de buitenwereld via de PICClijn op een moment waarop je, mogelijk, een lage afweer hebt. Een hulpmiddel dekt lang niet altijd het risico wat je ermee neemt. Hoe mooi het ook lijkt, je bent te kwetsbaar om het even uit te proberen..Kies liever voor producten die in de EU worden gemaakt en die zich al langere tijd bewezen hebben. (zonder praatjes)

Ok en verder dan…? In producten uit bijv. China zitten niet zelden grondstoffen die in de EU verboden zijn, denk aan nikkel, latex, bepaalde basis voor de kleurstof etc. Neem bijvoorbeeld latex. Ik hoor je denken “wat is daar mis mee”. Latex is een grondstof die producten soepel maakt maar ook sterk houdt. Het grootste probleem met latex is dat er een allergie voor opgebouwd kan worden naarmate je er vaker contact mee hebt.. Gelukkig is latex in de gezondheidszorg momenteel een stof die vaak vermeden wordt. Maar.. die aantrekkelijk geprijsde producten van Alibaba of AliExpress voldoen niet altijd aan onze wens allergene en carcinogene stoffen te vermijden.

Dus, doe het niet.. je hebt geen idee wat je gebruikt, van welke grondstof het is gemaakt, of het gebruik wel veilig is, je het contact met je huid wel wilt, of het CE keurmerk wel echt is, de informatie wel klopt enz.enz. Er zijn hele goede en slimme copycats tegenwoordig die zonder verstand van zaken producten de markt op gooien. Wees als patiënt de wijste van de twee.

De gouden regel is: Als het te mooi is om waar te zijn, is het vaak niet waar. Juist tijdens ziekte moet je jezelf het béste gunnen.  

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/5030921/consumentenbond-pas-op-met-deze-producten-van-buiten-de-eu

Translate »