Medische verantwoording

De UnderCoverPICC is speciaal ontwikkeld om zorg en welzijn te combineren. Samen met artsen en verpleegkundigen is er onderzoek gedaan naar de medische verantwoording. De volgende conclusies bevestigen dat onze PICC-lijn covers verantwoord zijn in gebruik:

  • Het lumen maakt tijdens het dragen géén contact met de huid (voordeel voor de patiënt is dat er geen drukplekken ontstaan die huidschade veroorzaken. Hierdoor wordt risico op contaminatie in de regio van de PICClijn verkleint.
  • Het materiaal van de cover is 4-way stretch (voordeel voor de patiënt is dat er geen onnodige druk op het bloedvat plaatsvindt waar de lijn in zit. Meer druk betekent meer kans op trombose)
  • De PICC-lijn covers zijn goed wasbaar (hygiëne is belangrijk, ondanks het waslabel met handwas instructie blijkt dat de covers prima in de machine gewassen kunnen worden)
  • ICE pocket geeft ruimte om detailkaartje op te bergen met gegevens over de PICC-lijn en evt. aanvullende patiënt gegevens. (voordeel voor de patiënt is dat er bij een spoedsituatie gebruik gemaakt kan worden van de lijn voor afname van bloed of toedienen van medicatie doordat details bekend zijn over de lijn. Tevens geeft het patiënten een veilig gevoel dat ze naar het juiste ziekenhuis/ arts gebracht worden waardoor continuïteit van zorg niet in gevaar komt)
  • De UnderCoverPICC is verkrijgbaar in 5 maten. (gedetailleerde maatvoering voorkomt dat er teveel druk op het bloedvat uitgeoefend wordt indien de cover te strak gedragen wordt. WearToCare zorgt voor proefexemplaren in de ziekenhuizen, waardoor maatkeuze samen met een verpleegkundige bepaald kan worden)

ICE logo

Het ICE logo is wereldwijd bekend als een verwijzing naar informatie In Case of Emergency. Je vindt het terug op al onze items met daarbij een ruimte voor je persoonlijke gegevens. 

Translate »