Care COCOON® slaapzak

Care COCOON®

Care COCOON®

 

Het verhaal achter de nieuwe Care COCOON®..

In 2022 kregen wij contact met het Rika van het “vascular access team” oftewel degene die de kindjes in het PMC een infuus, PICC-lijn of andere CVC geven.

We spraken met haar over het belang van comfort voor zieke kinderen. Ooit is ze begonnen om iets te verzinnen om kindjes na een operatie warm te houden in de daaropvolgende scan. Het probleem is alleen dat er overal drains & katheters langs moeten kunnen. Aan de andere kant weten we inmiddels dat het op temperatuur houden van een kindje na de operatie de genezing bevorderd… We gingen naar de tekentafel met alle input die tijdens het gesprek werd gegeven.

Het werd een mooie tekening maar voordat het ook echt een productie product werd waren we nog wel even bezig. Waar vinden we het allerzachtste dunste maar doeltreffende klittenband? of bestaan er drukkers die door de scan kunnen? Dat zou wel kunnen maar we willen eigenlijk geen kleine onderdelen die mogelijk los kunnen gaan dus: klittenband is wat het wordt. Hoe zorgen we dat warrige handjes niet de, net geplaatste, sonde uit de neus trekken, moeten de voetjes ook bereikbaar zijn? enz. Het was een heel mooi en leerzaam project, waar we wat hulp kregen van Yumi Baby met de mooie Pinguin stof en veel goodwill van het atelier in Portugal.

Daar was dan najaar 2022 eindelijk: de Care COCOON, we noemen het geen slaapzak want  juist ook overdag is het zo’n fijn product. Gemaakt van 95% katoen 5% elastane, daardoor wordt het kindje nooit té warm en zit het comfortabel. Aan alle denkbare openingen is gedacht, zelfs aan zakjes voor de neus sonde.

Inmiddels hebben de eerste kindjes een Care COCOON® en horen we enkel positieve geluiden. Dat is waar ons hart sneller van gaat kloppen.Wij zijn trots op het resultaat. Het kindje op de foto is Prinses Charlotte, we kwamen met haar mama in contact via Instagram mooi hoe social media verbind.. ze heeft nog een lange weg te gaan met haar behandeling in het Prinses Maxima Centrum. Volgen jullie haar ook @prinses_charlotte          #teampinguin

 

Translate »